OM OSS

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

BUDAPESTLÄNGD MED CHOKLAD, LINGON & DULCE DE LECHE


hero

BY NATHALIÉ - @NATTISMAT - THURSDAY, 10 DECEMBER, 2020

RECEPT

BUDAPESTLÄNGD MED CHOKLAD, LINGON & DULCE DE LECHE

Tillagningstid: 45 min

Till 10 personer


Kakan

5 äggvitor

3 dl strösocker

125g fint hackade hasselnötter

1 dl vetemjöl

1½ msk kakao


Fyllning

3 dl vispgrädde

3/4 dl tinade lingon

1 tsk socker

0.5 dl dulce de leche

50 g hackad mörk choklad


Garnering

1 dl vispgrädde

Tinade lingon

2 msk Dulce de leche

50 g mörk choklad

1 msk florsocker



image

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sedan sockret, lite efter hand, under vispning. Fortsätt vispa tills det blir en blank och styv marängsmet.


Blanda nötterna med vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ner detta i marängsmeten. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30×40 cm.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra loss papperet som tårtan gräddats på.


Vispa grädden och blanda försiktigt ihop lingonen med strösocker, bred sedan ut fyllningen på botten och ringla dulce de leche på och strö över lingon och choklad.

Rulla ihop.

Garnera med ringlad choklad och kola och sikta över florsocker och spritsa den sista grädden ovanpå. Toppa med lite lingon. Servera sedan och avnjut.

image