OM OSS

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

ÄLSKADE GASSPIS!


hero

GASSPISEN - MONDAY, 07 SEPTEMBER, 2020

GUIDE

HUR ÄR DET ATT LAGA MAT PÅ EN GASSPIS?

Lågan, ljuden och dofterna. Denna trio aktiverar dina sinnen och väcker liv i dina smaklökar. Har du någon gång lagat mat på en gasspis är du bekant med den känslan. Den äkta känslan är en av faktorerna som gör att många proffskockar föredrar gaslågan före vanlig spis. Att stå vid en gasspis och tillaga den där fantastiska maträtten kommer göra skillnad, särskilt om du är en matlagningsentusiast sedan tidigare! Om inte - blir du det garanterat!


En annan fördel med att laga mat på en gasspis är att eftersom dina kastruller och pannor placeras direkt över gaslågan, kommer de att väldigt snabbt komma upp i temperatur. Gaslågan bidrar därför till en mycket snabbare uppvärmning än vad glaskeramikhällen kan göra. Även avsvalningen går betydligt mycket snabbare då ytan som blivit uppvärmd är mindre än på en induktionsspis. Perfekt för dig som vill kunna vara effektiv vid spisen.imageimageimage


EN ANNAN FORM AV KONTROLL!

Med en gasspis känner du att du har en annan form av kontroll över matlagningen. Du kan blixtsnabbt justera lågan och därmed kontrollera hettan. Du ser också väldigt enkelt om lågan är för hög eller om den är för låg och lågan svarar direkt när du väljer att reglera den. Den effektiviteten är något särskilt för dig som inte vill känna dig begränsad eller vänta på temperaturregleringen, utan bara ägna dig åt det roliga vid spisen, att laga mat.


Du behöver inte tänka särskilt mycket på vilka kokkärl du använder när du har en gasspis utan du kan använda vilken typ av kastrull, gryta eller panna som helst. Med en gasspis får du en annan frihet när du väljer matlagningskärl. Denna parameter är värd att ha med i beräkningen när du skaffar en gasspis då en helt ny uppsättning köksutrustning kan bli en dyrköpt historia vid köp av andra spisvarianter. Det kommer du lätt undan med när det kommer till att laga mat på en gasspis.imageimageimage


UTMANA DIG SJÄLV!

Många utav oss vet hur svårt det ibland kan vara att få inspiration till nya maträtter - både till vardags och till helgen. Har du inte särskilt mycket tid för matlagningen så är gasspisen ett utmärkt val. Med gasspisen har du möjligheten att både woka och flambera olika sorters mat, vilket öppnar upp för fler möjligheter att laga nya rätter och testa nya recept. Låt dig inspireras!


Trots att det kan vara enkelt att komma igång med matlagningen på en gasspis krävs det absolut lite skicklighet och några matlagningstimmar framför spisen innan du behärskar den till sin fulla potential. Därför är det ett ganska perfekt val för dig som känner att induktionsmatlagningen kanske saknar den där känslan du är ute efter. Utmaningen däremot som följer med, tilltalar både proffs och hemmakockar som vill åt den absolut rätta känslan när det kommer till att preppa maten, själva utförandet av att laga den och till sist men inte minst serveringen och att avnjuta det man lagat.


HAR DU FRÅGOR? VI HJÄLPER DIG!

Vi på Stenlunds Gasspisar har sålt gasspisar i över 50 år. Om du har några frågor eller om du behöver rådgivning kring frågor som rör gasspisar hjälper vi dig gärna. Vi utgår självfallet från dina specifika behov och förutsättningar. Hör av dig på info@gasspisen.se eller 08 - 755 95 90.