OM OSS

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

DEN STORA SPISGUIDEN


hero

GASSPISEN - THURSDAY, 17 SEPTEMBER, 2020

GUIDE

VI HJÄLPER DIG ATT VÄLJA RÄTT SPIS

Spisen är en av de absolut viktigaste vitvarorna i hemmet och det finns en rad olika varianter på marknaden. Vi på Stenlunds Gasspisar har sålt spisar i över 50 år och har gedigen branscherfarenhet av olika sorters spisar. Vi brinner för att guida dig rätt utifrån dina specifika behov. Vilken sort ska du välja? Fördjupa dig mer om de olika spisarna nedan!GASSPISimage

Lågan, ljudet och doften. Har du lagat mat på en gasspis är du väl bekant med känslan. Den äkta känslan är det främsta skälet till att proffskockar föredrar gaslåga. Självklart finns det också praktiska själ att välja gasspis. Snabbheten, hettan och den blixtsnabba regleringen är några av fördelarna som ofta lyfts fram. Ingen begränsning finns gällande vilka pannor eller kastruller som kan användas. Värmen skapas genom förbränning av gasbränsle.


Utöka din matlagning med möjligheten att woka och flambera. Många föredrar gasspis när kött ska stekas till perfektion. Få till en fantastisk stekyta som bara eld och järn i samarbete kan skapa. Som alla proffsverktyg kräver gasspisen lite handlag och skicklighet som snabbt jobbas upp över tiden - perfekt för dig som älskar matlagning lika mycket som oss!

image


GASSPIS MED ELUGNimage

Detta alternativ är för dig som är ute efter matlagningsfördelarna som gaslågan ger men som samtidigt vill att ugnen värms upp med el. Njut av snabbheten och precisionen när du steker, wokar eller kokar maten på spisen och få fram den där berömda stekytan som så många uppskattar med hjälp av gasspisen.


I den elektriska ugnen drar du nytta av flera olika funktioner, exempelvis varmluft och grillfunktion. Gasspisar med elugn förbrukar förstås inte lika mycket gas som en variant med gasugn vilket är positivt för dig som vill dra ner på gasanvändandet - eller inte har tillgång till obegränsat med gas (exempelvis i sommarstugan).

image


GASSPIS MED GASUGNimage

En gasspis med gasugn är ett utmärkt val för dig som vill utnyttja alla de fördelar gasspisen för med sig och samtidigt vill begränsa din elförbrukning. Gasspisen gör det lätt för dig att finjustera temperaturen precis som du vill ha den vilket föredras av proffskockar som inte lämnar något åt slumpen.


Din gasspis måste inte vara anslutna till ett gasnät utan om du har gasspisen i exempelvis sommarstugan kan du använda gasol. Gasspisen med gasugn är ett energisnålt alternativ som ständigt upptäcks av både nya och mer erfarna matentusiaster.

image


INDUKTIONSSPISimage

En induktionsspis är otroligt enkel att använda och dessutom väldigt lätt att göra ren. I och med att hela ytan är platt så värms dina pannor och kastruller upp snabbt och med jämn fördelning. På induktionsspisar har du ingen öppen låga och själva plattan blir aldrig lika varm som pannan eller kastrullen.


Det är inte säkert att alla dina köksredskap (framförallt kastruller) tål induktionsspis vilket är bra att kolla upp. Induktionsspisen är snabb. Väldigt snabb. För dig som lagat mat på en äldre spis tidigare märks det skillnad direkt. Snabbheten och enkelheten med induktionsspis gör denna variant till ett perfekt val för dig som vill att matlagningen ska bli steget enklare!

image


HAR DU FRÅGOR? VI HJÄLPER DIG!

Vi på Stenlunds Gasspisar har sålt gasspisar i över 50 år. Om du har några frågor eller om du behöver rådgivning kring frågor som rör gasspisar hjälper vi dig gärna. Vi utgår självfallet från dina specifika behov och förutsättningar. Hör av dig på info@gasspisen.se eller 08 - 755 95 90.