Om oss

Fri frakt till tomtgräns

logo

Klassisk Kantarellrisotto med Parmesan och Timjan


Klassisk Kantarellrisotto med Parmesan och Timjan


hero

Gasspisen - 2024-10-29

Gasspisen

Klassisk Kantarellrisotto med Parmesan och Timjan


Ingredienser (4 portioner):

  • 200 g färska kantareller (eller trattkantareller)
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl arborioris
  • 1 dl vitt vin (kan ersättas med mer buljong)
  • 8 dl varm grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • Salt och peppar
  • Färsk persilja till garnering


Instruktioner:

  1. Rensa kantarellerna och dela de större svamparna. Smält smör i en stekpanna och fräs svampen tills den släpper vätska och blir gyllene. Lägg åt sidan.
  2. Smält ytterligare en matsked smör i en stor kastrull och fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt riset och fräs under omrörning tills riskornen är genomskinliga i kanterna.
  3. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt en slev buljong i taget och rör om tills vätskan kokat in innan du tillsätter mer buljong. Fortsätt så i 15-18 minuter tills riset är krämigt och "al dente."
  4. Rör ner kantarellerna och parmesanosten i risotton. Smaka av med timjan, salt och peppar.
  5. Garnera med persilja och servera direkt – risotto är som bäst när den är nygjord och varm!