Om oss

Fri frakt till tomtgräns

logo

Krämig Pumpasoppa med Rostade Pumpafrön och Krutonger


Krämig Pumpasoppa med Rostade Pumpafrön och Krutonger


hero

Gasspisen - 2024-10-29

Gasspisen

Krämig Pumpasoppa med Rostade Pumpafrön och Krutonger


Ingredienser (4 portioner):

  • 1 butternutpumpa eller muscatpumpa
  • 2 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl kokosmjölk (eller grädde för en rikare smak)
  • Salt och peppar
  • Rostade pumpafrön och färsk persilja som topping

Krutonger:

  • 2 skivor dagsgammalt bröd, tärnat
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 200°C. Skala pumpan, ta bort frön och skär den i kuber. Skär även morötter i bitar och lägg allt på en bakplåt. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 25 minuter tills grönsakerna är mjuka och gyllenbruna.
  2. Under tiden, hacka löken och vitlöken. Hetta upp en kastrull med lite olivolja och fräs lök och vitlök tills de blir mjuka. Tillsätt ingefära, spiskummin och koriander och fräs i någon minut.
  3. Lägg de rostade grönsakerna i kastrullen, häll på grönsaksbuljongen och låt allt koka ihop i 10 minuter.
  4. Mixa soppan slät med en stavmixer och häll i kokosmjölken. Smaka av med salt och peppar.
  5. För krutongerna: hetta upp en stekpanna med olivolja och stek brödtärningarna tills de är krispiga. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera soppan varm, toppad med rostade pumpafrön, persilja och krutonger.