KRÄMIG TOMATPASTA MED BUFFELMOZZARELLA OCH BASILIKA
Till 4 personer
- 500g pasta av god kvalité
- 400g färskost
- 150 g lagrad pecorino
- 250 g små tomater
- 500 g plommontomater
- 1 st kruka färsk basilika
- 2 st bananschalottenlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk Mediterranean roasting rub
- Smör
- Svartpeppar
- Salt

Gör såhär:
Skala och skiva löken, hacka vitlöken, fräs i en stekpanna på medelhög temperatur.
Dela ner tomater i mindre bitar och bryt mozzarellan grovt lägg åt sidan.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, när den börjar närma sig klar stäng av och låt stå kvar någon minut.
Häll av pastan spara lite vatten från koket i botten av kastrullen.
Tillsätt färskosten, tomaterna och kryddorna koka sedan snabbt ihop och häll över pastan och smaka av.
Strimla basilikan fint med kniven.
Lägg upp pastan i djupa skålar och servera rykande het, toppa med basilika, riven pecorino, mozarella och kryddrub.
Smaklig måltid!
