Om oss

Fri frakt till tomtgräns

logo

RECEPT: KNÄCKIG ÄPPELPAJ


RECEPT: KNÄCKIG ÄPPELPAJ


hero

GASSPISEN - 2020-09-21

recept

KNÄCKIG ÄPPELPAJ

Svårighetsgrad: 2/5

Tillagningstid: 45 min

Till 6 personer


INGREDIENSER

5 stora äpplen

2 tsk kanel

4 msk socker

175 g smör

2 dl råsocker

1/2 dl ljus sirap

4 dl havregryn

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk flingsalt

STEG 1


Sätt ugnen på 200°C.
 Börja sedan med att kärna ur äpplena och dela till små fyrkanter.
 Rör sedan ned socker och kanel och blanda runt. Låt det stå och gotta till sig medan du gör pajdegen.

image

image

STEG 2


Smält smöret i en kastrull och rör försiktigt ner råsocker och sirap.
 Häll ur allting ur kastrullen ner i en större bunke och blanda ner havregrynen, vetemjölet och strö flingsalt över.
 Blanda runt så att sirapen fördelas jämnt över blandningen.


STEG 3


Smörj en form med lite smör och häll över de saftiga äpplena. Strö sedan havregrynsblandningen över och låt det gärna bli lite klumpar, de blir knäckiga och goda när pajen är färdig.

image

image

STEG 4


Ställ in i ugnen och grädda i 30 minuter - den ska bli gyllenbrun och knäckig. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.