OM OSS

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

SKÖTSELRÅD BIG GREEN EGG


hero

GASSPISEN - THURSDAY, 22 APRIL, 2021

CARE

SKÖTSELRÅD

Ett Big Green Egg är utformat med tanken att locket skall hållas stängt under tillagningen och med hjälp av de patenterade luftstyrenheterna regleras temperaturen. Lämna inte kupolen öppen vid användning, detta kommer att leda till att elden och temperaturen når höga nivåer som kan vara farligt om det lämnas utan uppsikt. Försök att minimera den tid du öppnar kupolen vid tillagning av din mat. Du kommer att bli mycket positivt överraskad när du förstår hur lätt du kan uppnå perfekt grillade biffar i steakhouse-stil genom att lämna kupolen stängd och låta Big Green Eggs magi göra jobbet åt dig!



De första gångerna du använder ditt Big Green Egg bör du se till att hålla temperaturen under 177° C, detta är för att packningslimmet ska härda helt. Ett Egg tänds och grillar inte som andra grillar, därför är det viktigt att du aldrig använder tändvätska, kolbriketter, självtändande kol eller liknande produkter i ditt Egg. Tändvätskor kommer att absorberas i ditt Eggs keramik och förorenar permanent ditt Egg och din mat med petrolkemikalier. När du har grillat färdigt med ditt Egg, se till att alltid stänga alla ventiler då det stänger av luftflödet och hindrar Egget att nå extrema temperaturer. Detta gör även så att du kan återanvända det kvarvarande kolet vid nästa användning. Och i början av din nästa grillning kan du enkelt ta bort eventuella rester på gallret med Big Green Egg Grid Cleaner eller rostfritt stål Mesh Grill Scrubber.



Egget är designat för att användas i ett stöd som möjliggör för luften att cirkulera fritt under ditt Egg. Det är viktigt att du ser till så att Egget inte placeras direkt över brännbart material även när du använder det tillhörande nästet. Ditt Egg kan användas i alla väder, även regn och snö, tack vare sin högteknologiska keramiska sammansättning kan Egget uthärda extrema temperaturskillnader och kan bibehålla sin inre temperatur oavsett väder. Men det är viktigt att det inte kommer in vatten i Egget när det inte används eftersom det kan tränga in i keramiken och orsaka sprickbildning om det får frysa. Använd heller aldrig vatten för att rengöra insidan av ditt Egg. Om Eggets insida blivit vått, låt det torka helt, tänd sedan en liten mängd kol och låt Egget värmas upp gradvis till högst 177 ° C för att långsamt bränna bort eventuella rester eller fukt. Ditt Egg är utformat för att vara praktiskt taget självrenande och keramiken är porös och absorberar vattnet.



När det är dags att ställa undan ditt Egg för höst och vinterförvaring bör du först rengöra insidan och kassera askan. Se till att Egget är helt torrt och rengör eldstadshålen och gallren innan förvaring för bästa resultat. När Egget inte används bör det skyddas och täckas över även under högsäsong, då detta kommer göra att ditt Egg ser bättre ut och hålls renare. Vid säsongsförvaring av ditt Egg är det viktigt at du kontrollerar så det inte bildas fukt under locket så det inte skapas kondens inuti Egget. Om ett Egg har lagrats under vintern eller inte har använts under en längre tid rekommenderar vi att du tänder en liten mängd kol och låter Egget värmas upp gradvis till cirka 177 ° C för att långsamt bränna bort eventuella rester eller fukt som kan ha ackumulerats under lagring.