OM OSS

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

1 / 2

  • Fjäråskupan Arcad frihängande 70-120cm
  • Fjäråskupan Arcad frihängande 70-120cm

Fjäråskupan Arcad frihängande 70-120cm

FJÄRÅSKUPAN

Fri frakt över 499 SEK

Öppet köp i 90 dagar

Välj mellan flera installationsalternativ i kassan

Betala efter leverans.

Klarna
  • 50 års erfarenhet
  • Nordens största showroom
  • Personlig service

Arcad är stilren och följsam på samma gång. Med sin raka skorsten och böjda front passar den i de flesta kök. Här har strikta raka linjer fått sällskap med mjuka former vilket lett till att de blivit riktiga storsäljare. Just den raka skorstenen och böjda fronten gör att modellerna passar in många olika slags kök, både sparsmakade och ombonade.

En frihängande köksfläkt kan placeras var som helst i köket och är lika snygg från alla vinklar. Alla kupor levereras med valfri motor och en fast skorsten som vi anpassar efter ditt kök. Självklart kan du få fläktkupan i vilken färg och storlek du vill.

Alla vägghängda, frihängda och inbyggnadsfläktar kommer alltid med standardmotor som är utrustad med en stark intern EC-motor.
Motorn är mycket energisnål, framförallt på de lägre hastigheterna, men även vid högsta hastighet då den levererar cirka 900m3/h (vid normal installation). Motorn går mycket tyst, främst på de lägre hastigheterna eftersom den då inte behöver jobba lika hårt som en mindre motor hade fått göra.

En intern fläktmotor i en köksfläkt är tänkt att anslutas till en egen ventilationskanal. Ventilationskanalens dimension bör vara 160 mm (eller mer) för att inte skapa ett onödigt mottryck för fläktmotorn, framför allt vid långa och komplicerade rördragningar.

Det vanligaste motorn är externmotor vilket innebär att din köksfläkt har en egen ventilationskanal och styrning.
Vid längre och komplicerade kanaler är det oftast ett bättre alternativ att välja en extern motor än en vanlig intern standardmotor. Inte enbart för att man får en starkare motor och kommer längre bort från motorns ljud, utan för att en sugande fläktmotor på till exempel taket ”tvingar” ut luften bättre än en tryckande fläktmotor nere i köksfläkten.

_

MAXEFFEKT STANDARDMOTOR: 176 W

TOTALEFFEKT STANDARDMOTOR: 198 W

RELÄ UTGÅNG: Ja (vid EC-motor)

KANALANSLUTNING STANDARDMOTOR: 150 mm

KANALANSLUTNING CENTRALVENTILATION: 125 mm

KALLRASSKYDD: Ja

SKORSTEN OCH SIDORÖR: Anpassas efter önskemål - takhöjd, snedtak eller uttag för takbalk etc. Även sidorör är möjligt. Levereras i samma material eller färg som kupan om inte annat önskas.

REKOMMENDERAD MONTERINGSHÖJD: Cirka 650 mm över bänk